Nyhetsbrev

Kyllä kiitos, haluan vastaanottaa tuotetietoa ja tarjouksia sähköpostitse Norvitalilta.
26/05/2015
WebTeam

Nainen, kärsitkö hiustenlähdöstä?

Etenkin naisille ennenaikainen hiustenlähtö voi olla kiusallinen vaiva, sillä se on huomattavasti harvinaisempaa kuin miesten varhainen kaljuuntuminen. Hiustenlähtöön on kuitenkin syynsä, ja kun se on tiedossa, ongelmaa voi lievittää.

Jaa artikkeli:

Click here to share through mail. Click here to share through twitter. Click here to share through linkedin. Click here to share through facebook. Click here to share through googleplus.

Tilaa Provexin®A100HF tästä!

 

Yleensä naisten hiukset ohenevat vasta vaihdevuosien myötä, ja monen viisikymppisen hiukset ovat selvästi harventuneet. Mutta osalla naisista hiukset alkavat lähteä jo 30 vuoden iässä.

 

Hiusten oheneminen johtuu usein androgeenisesta alopeciasta eli miestyyppisen kaljuuntumisen nimellä tunnetusta ilmiöstä. Tätä perinnöllistä taipumusta esiintyy enimmäkseen miehillä, mutta myös joillakin naisilla. Moni hiustensa harvenemisen kanssa tuskaileva nainen ei vain tiedä kärsivänsä androgeenisesta alocepiasta.

 

Testosteroni kiihdyttää hiusten ohenemista

 

Naisten hiustenlähtö etenee miehiä hitaammin ja hieman eri tavoin. Siinä missä miehet kaljuuntuvat tyypillisesti ensin ohimoilta ja sen jälkeen päälaelta tai takaraivolta, naisten hiukset ohenevat tasaisesti kaikkialta.

 

Noin 10–15 prosenttia kaikista viisikymppisistä naisista kärsii miestyyppisestä kaljuuntumisesta. Tämä johtuu pitkälti siitä, että vaihdevuosien myötä naishormonin tuotanto elimistössä heikkenee ja mieshormonin eli testosteronin määrä vastaavasti kasvaa. Testosteroni vaikuttaa hiuksiin aktivoimalla karvatupissa hiustenlähtöä kiihdyttävää entsyymiä.

 

Tehokasta ja turvallista apua hiustenlähtöön

 

Hiustenlähtöä voi hillitä uudella reseptivapaalla ja EU:ssa lääkinnälliseksi laitteeksi luokkaan 1 luokitellulla Provexin™A100HF -valmisteella, jonka on osoitettu ehkäisevän hiusten ohenemista. Berliinissä järjestetyn tutkimuksen perusteella peräti 50 % valmistetta kokeilleista sai kolmanneksen hiuksistaan takaisin. Tästä 110 henkilön koeryhmästä kolmannes oli naisia. Jo neljän viikon Provexinin käytön jälkeen, lääkärit pystyivät havaitsemaan huomattavia muutoksia koehenkilöiden hiustenkasvussa. Koehenkilöt itse havaitsivat selkeän eron muutaman kuukauden käytön jälkeen.

 

Monelle meistä, etenkin naisille, ennenaikainen hiustenlähtö voi olla henkisesti kova paikka, ja siksi siihen kannattaa hakea apua. Kukapa nainen haluaisi menettää hiuksensa kolmekymppisenä?

 

Tutkimuksia:

 

Faergemann, J. and Hedner, T., The effect of A100 Gel, on Hair Growth, and Hair Quality: An explanatory study. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications 2016:6;19-23.