Olenko perinyt isäni hiukset?

Tosiasia on, että useimpien miesten hiukset ohenevat jossakin elämänvaiheessa. Hiusten harventuminen alkaa noin puolella miehistä ennen kuin he ovat täyttäneet 50 vuotta, mutta tässä on paljon yksilöllisiä eroja. Useimmilla nuorilla miehillä on kaveri, jonka hiusraja on alkanut vetäytyä ohimoilta nopeammin kuin muilla.

JUURI NYT: Provexin®A100HF -20% edullisemmin – tilaa TÄÄLTÄ!

Mikä sitten on syynä siihen, että jotkut miehet alkavat kaljuuntua nuorena?
Jos hiukset ohentuvat hiljalleen, hiusraja pakenee ohimoilta taaksepäin ja päälaki alkaa kaljuuntua, syynä on todennäköisesti androgeeninen alopecia eli perinnöllinen kaljuuntuminen. 95 %:ssa tapauksista miesten hiustenlähtö on perinnöllistä (eli perintötekijöillä on suuri vaikutus tähän prosessiin). Perintötekijöiden lisäksi myös ikä ja hormonit vaikuttavat hiustenlähtöön.

Perintötekijät
Androgeeninen eli miestyyppinen kaljuuntuminen on perinnöllistä. Tämä tarkoittaa, että tämäntyyppisestä hiustenlähdöstä voivat kärsiä vain ne, jotka ovat perineet kaljuuntumisen aiheuttavat geenit vanhemmiltaan. Androgeeninen kaljuuntuminen on aivan normaalia; se ei ole sairaus. Se aiheuttaa jopa 95 % miesten kaljuuntumisista.
Se periytyy sekä naisille että miehille, mutta se aiheuttaa hiustenlähtöä nuorella iällä pääasiassa vain miehillä.

Tilaa Provexin®A100HF tästä!

Ikä:
Hiustenlähdön alkamisaika ja hiusten harventumisnopeus vaihtelevat paljon. Jotkut haluavat ajella loputkin hiukset pois heti, kun taas toiset yrittävät pitää kiinni hiustyylistään niin pitkään kuin mahdollista.
Hiustenlähtö alkaa pienellä prosentilla miehistä jo kaksikymppisenä, mutta useimmat alkavat huomata hiusten ohentuvan noin 25–30 vuoden iässä.
Hormonit:
Hiustenlähdön syynä on, että hiuspohjan hiustupet ovat tavallista herkempiä miessukupuolihormoneille (androgeeneille) niillä miehillä, jotka ovat perineet androgeenista kaljuuntumista aiheuttavat geenit. Kun testosteronitasot alkavat nousta miehiksi kasvavien poikien elimistöissä, hiuskarvojen tuotanto pysähtyy hiustupeissa ja hiustupet jäävät pysyvästi lepovaiheeseen.

Tilaa Provexin®A100HF tästä!

Provexin®A100HF
Provexin®A100HF* on geeli, jota levitetään hiustenlähdöstä kärsivään kohtaan. Geeli sisältää
ainesosia, jotka auttavat luomaan hyvät kasvuolosuhteet hiuksille, kun kaljuuntumisen syynä on androgeeninen alopecia (perinnöllinen hiustenlähtö).
Tuote on kehitetty Ruotsissa, ja Göteborgin yliopistosairaalan Sahlgrenska Universitetssjukhusetin tekemässä tutkimuksessa hiustenkasvu lisääntyi jopa 50 %:lla koehenkilöistä, jotka käyttivät Provexin®A100HF-geeliä.
Lääkärit pystyivät toteamaan muutoksia hiusten kasvussa joissakin tapauksissa jo neljän viikon käytön jälkeen. Koehenkilöt huomasivat itse muutoksia vasta muutamien kuukausien kuluttua. Tämä johtuu siitä, että ensimmäiseksi kasvavat hiukset ovat hentoja vellushiuksia, joissa ei ole pigmenttiä.

Tehokas apu hiustenlähtöön – tilaa Provexin®A100HF TÄÄLTÄ!

Tilaa Provexin®A100HF tästä!